Beneške oblasti so prepovedale sedenje na stopnicah ob robu trga sv. Marka. Z namenom, da bi obiskovalci spoštovali zakon, so zaposlili neprijazne upokojence, da kršitelje preganjajo. Kljub visoki vročini ne delajo izjem - celo starejšim obiskovalcem grozijo s kaznijo do 50€, če ne vstanejo.

Benetke so edinstveno mesto in so v celoti razglašene za kulturni spomenik. Ravno iz tega razloga ni dovoljeno posedati po spomenikih, kulturnih znamenitostih, mostovih in prav tako ne po stopniščih. Na trgu Sv. Marka veliko obiskovalcev rado poseda po stopniščih in onesnažuje okolico. Ravno iz tega razloga so v Benetkah sprejeli zakon, ki prepoveduje posedanje. Mestni redarji vas lahko najprej opozorijo, a v primeru nespoštovanja pravila, kršiteljem preti kazen v višini 50€.

Posedanje so omejili na park ob obali (blizu knjižnice Libreria Marciana), saj so mnenja, da je sedenje na trgu žalitev lepoti Benetk ter samemu trgu. 

Čez cel dan so na trgu Benetk varnostniki. Sicer kazni še niso napisali, vendar je samo vprašanje časa, kdaj bodo lokalne oblasti izračunale, da je potreben priliv denarja v mestno blagajno kot nadomestilo za plače zaposlenih.

Poleg sedenja je prepovedano tudi:
- sprehajanje po trgu zgoraj brez (velja tudi za moške)
- uničevanje stavb (grafiti, onesnaževanje, itd..)
- uporaba koles, rolk, igranje motečih iger
- poslušanje glasne glasbe (velja tudi za radio)