Canale Giudecca je kanal, kateri loči istoimenski otok od glavnine mesta. Ime izvira iz dveh različnih virov: Giudecca si lahko razlagamo kot otok Pravice ali Židovski otok. Danes se na otoku nahaja najrazkošnejši hotel v mestu: hotel Hilton., kjer stane ena noč v predsednišekm apartmaju 13.000 €/noč.

Kanal je seveda dobil ime po otoku, katerega ločuje od središča mesta. Danes je otok naseljen z ekskluzivnimi stanovanji, palačami ter vilami. Najpomembnejše vile so Palazzo Vendramin, Palazzo Dandolo ter Palazzo Barbaro Nani. Na otoku se nahaja tudi manufaktura beneških gondol.

Na otoku je cerkev zgradila 2 samostana: Zitelle in le Convertite, na otoku so ustanovili tudi Filozofsko akademijo, "Convinto dei Nobili" nasad vinskih trt, kjer so lahko beneški meščani pobegnili od ozkih ulic ter uživali v svežem zraku.

Pomembni cerkvi na otoku sta
- Il Redentore (odrešitelj), delo arhitekta Palladio. Cerkev so zgradili v 16. stoletju kot zahvalo za konec kuge. Med to cerkvijo ter cerkvijo Santa Maria della Salute enkrat letno zgradijo pontonski most ter slavijo praznik Il Redentore.
- Cerkev Santa Maria della Presentazione na Zitelli, delo arhiteka Palladio. Cerkev nima v notranjosti nobenih pomembnih umetniških del.