Odpravite se na nepozaben avtobusni enodnevni izlet v Benetke iz Slovenske obale. Vožnjo do najlepšega vodnega mesta na svetu bomo izkoristili za kratko predstavitev bogate zgodovine in se takoj po prihodu v Benetke podali raziskovati znamenitosti tega enkratnega mesta ob severozahodni jadranski obali.

Doživite Benetke z nami! Zakaj?

KAKOVOST – ogled največjih znamenitosti mesta z našimi izkušenimi vodniki. Vsi naši izleti so skrbno načrtovani in v izvedbi dolgoletnih partnerjev.

UDOBJE – dovolite nam, da poskrbimo za malenkosti in tako lahko brezskrbno uživate v raziskovanju in odkrivanju novih kotičkov mesta.

OBIŠČITE NAJPOMEMBNEJŠE – doživite največ v času, ki je na voljo in prepričani smo, da ne boste zamudili najpomembnejših znamenitosti.

VARNOST – sprostite in se udobno nastanite, saj sodelujemo s preizkušenimi dolgoletnimi partnerji, ki nudijo najvišjo raven varnosti.

BREZSKRBNOST / PREDNOST– z rezervacijo dodatnega programa, ne samo, da doživite več, ampak si brezskrbno predhodno zagotovite svoje mesto.

PODROBEN OPIS PROGRAMA

Pred izbranim hotelom bo pričakal vodnik z avtobusom ali kombijem (odvisno glede na število potnikov). Izlet proti Benetkam bomo začeli v Piranu, se podali skozi Portorož mimo Izole, Kopra in po avtocesti proti Benetkam.

Med vožnjo do Benetk vam bo izkušen vodnik dal vpogled v zgodovino čudovitega mesta, razvoj ter propad republike "Serenissime" in razložili potek programa, ki nas čaka po prihodu. Ob prečkanju najdaljšega mostu v Italiji in vstopu v beneško laguno se vam bo odprl pogled na popolnoma drugačen svet kot ste ga navajeni. Kanali nadomeščajo ulice, plovila pa avtomobile, tovornjake, avtobuse in vsa ostala cestna prevozna sredstva. Vsaka stavba igra pomembno vlogo v mozaiku tega bogatega mesta. Po 10-minutni vožnji čez most boste prispeli na parkirišče "Tronchetto" predvidoma okoli 10 ure. Po prihodu se boste odpravili do središča mesta, kjer sledi ogled trga Sv. Marka. 

Pred prihodom na parkirišče Tronchetto vam bodo vodniki predstavili možnost kako priti do trga sv. Marka, da se lahko udeležite izleta. Zaradi narave mesta se je do trga sv Marka potrebno odpeljati z ladjico (doplačilo 7,50 € na osebo na smer). Vkolikor se boste odločili za ladijski prevoz do trga Sv. Marka, boste med plovbo videli marsikatero znamenitost: od prve tovarne testenin v Evropi, sirotišnice imenovane Otroški zapori, hišo v lasti viteza Eltona Johna, cerkev "Il Redentore" (odrešitelja), hotel Danieli (v katerem so snemali drugo epizodo iz filmov James Bond - Iz Rusije z ljubeznijo) ter na koncu tudi veličasten vhod v Canale Grande.

Po prihodu na trg Vam bodo vodniki pokazali vse znamenitosti na trgu kot so:
stare ter nove prokuracije,
Ala Napoleonica,
Zvonik,
Stolp z uro,
Bazilika sv. Marka,
Doževa palača,
knjižnica,
2 granitna stolpa ter
najbolj romantičen most v Benetkah: most vzdihljajev
Trga sv. Marko v Benetkah

Po ogledu boste imeli prosto za sprehod do mosta Rialto, vendar vam svetujemo, da se prepustite predlogom vodikov in izkoristite sledeče možnosti (proti doplačilu):

Organizirano kosilo v restavraciji v središču mesta,
Vožnjo z romantično beneško gondolo, s katero vas bo gondolier popeljal po skrivnih kanalih ter
Motorni vodni taksi po glavnih kanalih mesta (Canale Grande). Vodni taksi ima poleg vožnje po glavnih kanalih tudi prednost, da vas po končani vožnji pripelje nazaj v pristanišče ter tako prihrani hojo od središča mesta do pristanišča, kjer vas čaka ladja za vrnitev v luko izhodišča.

Vse navedene možnosti lahko rezervirate pri vašem vodniku na avtobusu med jutranjo vožnjo do Benetk.

Središče Benetk boste zapustili ob 16:30*, proti doplačilu se z ladjico odpravili do parkirišča Tronchetto (7,50 € na osebo). Prihod na Slovensko obalo je predviden v večernih urah (okoli 20:00).

*Točno uro odhoda preverite pri vodnikih.

Informativne cene zgoraj navedenih izletov:

  JUTRANJI TRANSFER KOSILO GONDOLA TAXI

VEČERNI TRANSFER

  (jutranji prevoz iz parkirišča do središča mesta)  (lokalna restavracija)  (30min skupinski izlet)  (popoldanski prevoz iz trga Sv. Marka po Canale Grande do parkirišča)

(popoldanski prevoz iz središča mesta do parkiršča) 

ODRASLI 7,50 € 20 € 25 € 30 €

7,50 €

OTROCI
do 12 let

5 € 12 € 15 € 15 €

5 €

OTROCI
do 4 leta
0 € 12 €
(če otrok je) 
15 € 0 € 0 €

Pri dodatni ponudbi izletov na ladji deluje TOP Line d.o.o. Portorož kot informator. Cene se lahko spremenijo brez predhodne najave in so v izključni organizaciji in domeni tretje osebe.