Popeljite se na nepozaben enodnevni izlet v Benetke iz izbranega slovenskega ali hrvaškega pristanišča. Udobno vožnjo do najlepšega vodnega mesta na svetu bomo izkoristili za kratko predstavitev bogate zgodovine in se takoj po prihodu v Benetke podali raziskovati znamenitosti tega enkratnega mesta ob severozahodni jadranski obali.

Doživite Benetke z nami! Zakaj?

KAKOVOST – ogled največjih znamenitosti mesta z našimi izkušenimi vodniki. Vsi naši izleti so skrbno načrtovani in v izvedbi dolgoletnih partnerjev.

UDOBJE – dovolite nam, da poskrbimo za malenkosti in tako lahko brezskrbno uživate v raziskovanju in odkrivanju novih kotičkov mesta.

OBIŠČITE NAJPOMEMBNEJŠE – doživite največ v času, ki je na voljo in prepričani smo, da ne boste zamudili najpomembnejših znamenitosti.

VARNOST – sprostite in se udobno nastanite, saj sodelujemo s preizkušenimi dolgoletnimi partnerji, ki nudijo najvišjo raven varnosti.

BREZSKRBNOST / PREDNOST– z rezervacijo dodatnega programa, ne samo, da doživite več, ampak si brezskrbno predhodno zagotovite svoje mesto.

PODROBEN OPIS PROGRAMA

Na carinskem pomolu izbranega pristanišča vas bo pričakala prijazna posadka ladje ter pospremila na krov, kjer se boste že pred odhodom lahko okrepčali z odlično kavico, prigrizkom ali osvežilno pijačo (proti doplačilu).

Med plovbo do Benetk vam bodo izkušeni vodniki s pomočjo multimedijske predstavitve na televizijskih ekranih dali vpogled v zgodovino čudovitega mesta, razvoj ter propad republike "Serenissime" in razložili potek programa, ki nas čaka po prihodu. Ob vstopu v beneško laguno se vam bo odprl pogled na popolnoma drugačen svet kot ste ga navajeni. Kanali nadomeščajo ulice, plovila pa avtomobile, tovornjake, avtobuse in vsa ostala cestna prevozna sredstva. Vsaka stavba igra pomembno vlogo v mozaiku tega bogatega mesta. Po 45-minutni vožnji skozi laguno boste pristali v pristanišču "San Basilio" predvidoma pred 11 uro. Po prihodu se boste odpravili do središča mesta, kjer sledi ogled trga Sv. Marka. 
Preden zapustite ladjo preverite, če imate dovolj pijače s seboj, saj če se v mesto podate s skupino, vsako oddaljevanje lahko pomeni, da se boste izgubili... pa če cene na ladji še zdaleč niso tako zasoljene kot v mestu.


Pred prihodom v pristanišče San Basilio vam bodo vodniki ponudili možnost, da se (proti majhnem doplačilu) z ladjico popeljete kar se da hitro ter udobno do središča mesta ali se boste enostavno z enim od vodnikov sprehodili od pristanišča do trga Sv. Marka (približno 40 minut hoje). Vkolikor se boste odločili za ladijski prevoz do trga Sv. Marka, boste med plovbo videli dom Eltona Johna, cerkev "Il Redentore", hotel Danielli (v katerem so snemali drugo epizodo iz filmov James Bond - Iz Rusije z ljubeznijo) ter na koncu tudi veličasten vhod v Canale Grande.

Po prihodu na trg Vam bodo vodniki pokazali vse znamenitosti na trgu kot so:
stare ter nove prokuracije,
Ala Napoleonica,
Zvonik,
Stolp z uro,
Bazilika sv. Marka,
Doževa palača,
knjižnica,
2 granitna stolpa ter
najbolj romantičen most v Benetkah: most vzdihljajev
Trga sv. Marko v Benetkah

Po ogledu boste imeli prosto za sprehod do mosta Rialto, vendar vam svetujemo, da se prepustite predlogom vodikov in izkoristite sledeče možnosti (proti doplačilu):

organizirano kosilo v restavraciji v središču mesta,
vožnjo z romantično beneško gondolo, s katero vas bo gondolier popeljal po skrivnih kanalih ter
motorni vodni taksi po glavnih kanalih mesta (Canale Grande). Vodni taksi ima poleg vožnje po glavnih kanalih tudi prednost, da vas po končani vožnji pripelje nazaj v pristanišče ter tako prihrani hojo od središča mesta do pristanišča, kjer vas čaka ladja za vrnitev v luko izhodišča.

Zaradi občasnega zaprtja Canale Grande (določene manifestacije, filmski festival, regate) imamo na take dneve v ponudbi namesto vodnega taksija prevoz do pristanišča San Basilio z veliko panoramsko ladjo, s katero se popeljemo po južnem delu lagune. Ta vožnja je vodena s strani vodnikov in potnikom razložimo vse o zgodovini lagune, bližnjih otokov ter organizacije prevoza. Plovba nas pelje mimo otoka Sv. Helen (Konstantinove matere), Armenskega otoka, San Servolo, San Clemente, raznih Lazarettov (kvarantenskih otokov iz časa kuge) ter mimo otoka San Giorgio Maggiore) nazaj do pristanišča, kjer vas čaka ladja za vrnitev v luko izhodišča.

Vse navedene možnosti lahko rezervirate pri vašem vodniku na ladji med jutranjo plovbo do Benetk.

Benetke boste zapustili ob 17:15*, se ponovno odpravili mimo središča mesta do otoka Lido, kjer vsako leto v septembru organizirajo filmski festival. Po izhodu iz lagune sledi še plovba čez Jadran. Za zabavo na poti nazaj vam bodo vodniki morda celo organizirali kratko loterijo z zanimivimi beneškimi spominki. Prihod v izhodiščno pristanišče je predviden v večernih urah (19:45).

*Točno uro odhoda preverite pri vodnikih, saj lahko zaradi organizacije prometa v Benetkah ladjarju dodelijo drugo uro odhoda.

 

Informativne cene zgoraj navedenih izletov na katamaranu San Frangisk ob odhodih iz Pirana:

  TRANSFER KOSILO GONDOLA PANORAMA TAXI

PAKETNA CENA

  (jutranji prevoz iz luke do središča mesta)  (lokalna restavracija)  (30min skupinski izlet)  (popoldanski prevoz z ladjo po j. delu lagune do pristanišča)  (popoldanski prevoz iz trga Sv. Marka po Canale Grande do luke)

transfer, kosilo, gondola
in taxi ali panorama

ODRASLI 15 € 22 € 28 € 33 € 33 €

85 €

OTROCI
do 12 let

5 € 13 € 15 € 15 € 15 €

48 €

OTROCI
do 4 leta
0 € 12 €
(če otrok je) 
15 € 0 € 0 € --

Pri dodatni ponudbi izletov na ladji deluje TOP Line d.o.o. Portorož kot informator. Cene se lahko spremenijo brez predhodne najave in so v izključni organizaciji in domeni tretje osebe.