Slavni Beneški arhitekt Giorgio Massari je v Benetkah zgradil dosti pomembnih stavb. Med njih štejemo Palazzo Grassi, CaRezzonico, Cerkev Gesuati in Santa Maria della Vizitazione. Njegovo delo najdemo tudi v Kopru: palača Bruti v središču Kopra.

Giorgio Massari (13.10.1687 - 20.12.1766) velja kot pomemben pozno-baročni Beneški arihtekt. Med njegova dela uvrščamo veliko število stavb v Benetkah in njeni okolici:
- Villa Lattes pri Trevisu iz leta 1715
- Cerkev Svetega Duha iz Videma
- Cerkev Santa Maria della Pace (1720 - 1746) iz Brescie.

V Benetkah je tesno sodeloval z Tieopolom med dekoracijo notranjosti palač. Njegova glavna dela v Benetkah so:
- Jezuitska cerkev Santa Maria del Rosario (1726 - 1743) v Dorsoduru
- Palazzo Grassi (1749)
- pomagal Longheni pri zaključku slavne palače ob Canale Grande - CaRezonico
- Cerkev Santa Maria della Vizitazione (la Pieta)

Njegovi načrti so dosegli tudi Koper, saj je na trgu Brolo zgradil palačo Bruti. Družina Bruti se je v Koper priselila z območja Albanije okoli leta 1570 (zato se priimek pravilno piše Bruti in ne Brutti). V Koper so prišli, ko je Drač padel pod Turke in tam za družine, ki so sodelovale z Benetkami ni bilo več prostora.). Pogled na veličastno pročelje palače delno prekriva koprska stolnica. Massari je načrte za obnovo stolnice pripravljal kar v svoji pisarni v Benetkah in ker si lokacije v Kopru ni osebno nikoli ogledal, je prišlo do neljube posledice. Za to ni nihče drug kot on sam kriv, saj je tudi načrte za palačo Bruti narisal sam. 

Vir: Wikipedia in Primorske novice