ŽELIM POTOVATI MED

DRŽAVA ODHODA
ZAČETNI DATUM
KONČNI DATUM
Sestiere San Polo

je dobil svoje ime po cerkvi San Polo. Je najmanjši sestier, vendar istočasno najstarejši, saj so ga Veneti začeli naseljevati že v 9. stoletju. Od leta 1097 velja za mestno tržnico. Glavni vstop v San Polo je most Rialto. V zahodnem delu prevladujejo cerkve, v vzhodnem palače in manjše hiše.

Campo San Polo

V Benetkah Campo San Polo uvrščajo kot drugi največji trg, takoj za trgom sv. Marka. Danes se na njemu (v poletnih mesecih) odvijajo kino predstave, v preteklosti pa so organizirali tudi bikoborbe, plese ter ognjemete.

Bazilika Santa Maria Gloriosa dei Frari

Bazilika, poimenovana tudi samo Frari, je ena od znamenitejših cerkva v mestu. Dodeljen ji je status mini-bazilike. Stoji na istoimenskem trgu (Campo dei Frari) v središču sestiera San Polo. Bazilika je posvečena Vnebovzetju Device Beate.

Cerkev San Giacomo di Rialto

je proglašena za najstarejšo cerkev v Benetkah. Kot že ime pove, se cerkev nahaja v neposredni bližini mosta Rialto - takoj po vstopu v sestiere San Polo zavijete levo od mosta Rialto. Predvidevajo, da je bila zgrajena leta 421, vendar trenutna podoba izvira iz 16. in 17. stoletja.

Most ženskih prsi

V 15 stoletju je senat določil del mesta, kjer so prostitutke lahko opravljale svojo dejavnost. Svoje telo so morale razkazovati v vitrinah. Izven vitrin so določili en sam most, kjer so se deklice lahko razkazovale. Le-ta se je imenoval "Ponte delle Tette".

Preberi več o mostu ženskih prsi...