Sestiere San Polo

je dobil svoje ime po cerkvi San Polo. Je najmanjši sestier, vendar istočasno najstarejši, saj so ga Veneti začeli naseljevati že v 9. stoletju. Od leta 1097 velja za mestno tržnico. Glavni vstop v San Polo je most Rialto. V zahodnem delu prevladujejo cerkve, v vzhodnem palače in manjše hiše.

Campo San Polo

V Benetkah Campo San Polo uvrščajo kot drugi največji trg, takoj za trgom sv. Marka. Danes se na njemu (v poletnih mesecih) odvijajo kino predstave, v preteklosti pa so organizirali tudi bikoborbe, plese ter ognjemete.

Bazilika Santa Maria Gloriosa dei Frari

Bazilika, poimenovana tudi samo Frari, je ena od znamenitejših cerkva v mestu. Dodeljen ji je status mini-bazilike. Stoji na istoimenskem trgu (Campo dei Frari) v središču sestiera San Polo. Bazilika je posvečena Vnebovzetju Device Beate.

Cerkev San Giacomo di Rialto

je proglašena za najstarejšo cerkev v Benetkah. Kot že ime pove, se cerkev nahaja v neposredni bližini mosta Rialto - takoj po vstopu v sestiere San Polo zavijete levo od mosta Rialto. Predvidevajo, da je bila zgrajena leta 421, vendar trenutna podoba izvira iz 16. in 17. stoletja.

Most ženskih prsi

V 15 stoletju je senat določil del mesta, kjer so prostitutke lahko opravljale svojo dejavnost. Svoje telo so morale razkazovati v vitrinah. Izven vitrin so določili en sam most, kjer so se deklice lahko razkazovale. Le-ta se je imenoval "Ponte delle Tette".

Preberi več o mostu ženskih prsi...