Ladja Dora


Z ladjo Dora smo leta 2009 začeli projekt Benetke.com. Do leta 2014 smo z njo povezovali Benetke s Piranom, v petih letih v Benetke prepeljali več kot 30.000 zadovoljnih potnikov, presegli pričakovanja ter želje po uveljavitvi edine nesubvencionirane redne pomorske povezave med Slovenijo in Benetkami. Žal se je ladjar Commodore ob koncu sezone 2014 odločil opustiti poslovanje in prodal ladjo Dora največjemu ladjarju na Hrvaškem.

Z namenom nadaljevanja projekta Benetke.com smo se odločili nekoliko spremeniti svoj produkt in najeli drugačno plovilo: najhitrejši katamaran na Jadranu "San Frangisk" ladjarja Virtu Ferries iz Malte. V sezoni 2015 so naši potniki porabili skoraj 27% manj časa za plovbo, preživeli skoraj 14% več časa v Benetkah in tako še bolje izkoristili svoj dan.

ŽELIM POTOVATI MED

DRŽAVA ODHODA
ZAČETNI DATUM
KONČNI DATUM
O ladji Dora

Ladja DORA je bila brez dvomov najudobnejša hitra ladja, dolga 42 metrov in široka 7,80 metra. Ima dve palubi in sprejme 307 oseb. V sezoni 2015 jo je nadomestil katamaran San Frangisk, saj je ladja prodana drugemu ladjarju in ne pluje več med zahodno obalo Istre ter Benetk. 

Panoramske slike notranjosti ladje DORA

S pomočjo panoramskih 360-stopinjskih slik notranjosti ladje DORA se lahko vsak potnik že pred prihodom na ladjo virtualno sprehodi po salonih in se prepriča o njenem udobju in dobi predstavo o velikosti ter pridobi osnovno orientacijo. Tako bo ladijski izlet bolj sproščen, gost pa točno ve kaj lahko pričakuje.

Notranjost ladje - spodnji salon

Spodnji salon: Spodnji salon je opremljen z notranjim barom ter ločenimi moškimi, ženskimi ter invalidskimi WC-ji. Bar gostom poleg pijače ponuja tudi odlične tople sendviče ter druge prigrizke.

Notranjost ladje - Zgornji salon

Zgornji salon: Zgornji salon je opremljen z zunanjim barom, ločenimi moškimi ter ženskimi WCji. S spodnjim salonom je povezan preko notranjih stopnic na sprednjem delu in zunanjih na zadnjem delu ladje.

Glavni motorji - srce ladje

Glavni motorji ladje DORA so eni najboljših motorjev za potniške ladje. Tovarna MTU iz Friedrichshafen - Nemčija je pod okriljem matične tovarne Mercedes-Benz izdala serijo zelo tihih, ekonomičnih ter vzdržljivih motorjev: MTU 396 12V TB 83.

Invalidom prijazna ladja

Ladja Dora je edina ladja na omenjeni relaciji, katera velja za invalidom prijazno plovilo. Kljub dejstvu, da Benetke niso prirejene za osebe s potrebnimi zahevami (predvsem na področju mobilnosti) lahko z malo dobre volje in improvizacije omogočimo obisk tega mesta. Preberite kako...

Poveljniški most

Poveljniški most je del ladje, namenjen upravljaju ladje. V njem se nahajajo vse komande za varno plovbo. Kot vse ladje v mednarodnem potniškem prometu, ima tudi ladja Dora vse potrebne inštrumente za brezskrben izlet.