ŽELIM POTOVATI MED

DRŽAVA ODHODA
ZAČETNI DATUM
KONČNI DATUM
Sestiere Castello

so v 13. stoletju zgradili okoli vojaške ladjedelnice. Že pred izgradnjo ladjedelnice so na otoku San Pietro di Castello prebivali Veneti. Po tem otoku je predel dobil svoje ime. Na severu so zgradili Arsenale (največji pomorski kompleks v Evropi) ter številne samostane.

Cerkev S. Maria della visitazione - La Pieta

Nadimek si je cerkev prislužila z otvoritvijo prvega zatočišča za neželjene novorojenčke. Mame (najpogosteje prostitutke) so v omarice postavile svoje dojenčke z namenom, da bi lahko še naprej opravljale svoj poklic. Pred obnovitvijo 1745. leta je Vivaldi v njej napisal opero Štirje Letni časi.

Arsenale - vojaška ladjedelnica v Benetkah

Beneški arsenal je ladjedelnica ter pristanišče njihove mogočne mornarice. Za čas vladanja Beneške Republike je imelo to področje vodlino vlogo pri izgradnji ladij v Mediteranu. V najboljših časih je v ladjedelnici delalo 16.000 delavcev. Sposobni so bili izdelati eno bojno ladjo na dan!

Cerkev San Pietro di Castello

Cerkev se nahaja na otoku Castello (slo. grad), daleč od vrveža turistov ter središča mesta. Kot glavno katedralo so jo distancirali od političnega življenja z namenom, da cerkev ne bi imela prevladujočega vpliva na gospodarsko ter politično življenje meščanov.

Cerkev San Giovanni e Paolo

Cerkev sv. Janez in Pavel (Basillica di San Giovanni e Paolo) ima v Beneškem dialektu nadimek San Zanipolo in se uvršča med eno največjih cerkva v Benetkah. Dodeljen ji je bil tudi status "mini-bazilike". Veliko pročelje je zgrajeno iz opeke v Italjansko-gotskem stilu.

Cerkev San Francesco della Vigna

je ena od dveh Frančiškanških cerkva v mestu. Na mestu, kjer danes stoji cerkev, je bil pred tem večji nasad vinskih trt. Z namenom izgradnje samostana je Marco Zanni leta 1253 podaril zemljo cerkvi.

Scuola grande di San Marco

Scuola Grande di San Marco je izredno zanimiva stavba v Benetkah. Nahaja se na trgu San Giovanni e Paolo na severnem delu mesta ter danes je v njej edina bolnica na otokih. Oboki na njeni fasadi so samo optična prevara. Kot dom eni od prvih bratovščin v mestu je današnjo podobo dobila l. 1485