SAN FRANGISK

 

Katamaran San Frangisk je najhitrejša ladja na severnem Jadranu. S pomočjo zračne blazine, dodatnega generatorja in velikega ventilatorja med trupoma se na vodni površini ustvari tlak s katerim se umetno zmanjša težo plovila ter posledično trenje. Z enako močjo motorjev se doseže bistveno višjo hitrost ob enaki potrošnji goriva (na uro) v primerjavi s klasičnimi katamarani. Potnikom smo tako uspeli skrajšati trajanje plovbe iz 3 ur 15 min (kolikor smo do leta 2014 potrebovali z ladjo DORA) na 2 uri 20 minut. 

Z željo po ohranjanju varnosti je potnikom med plovbo po odprtem morju onemogočen izhod na zunanje površine katamarana, saj katamaran dosega hitrosti do 70km/h. Po prihodu v beneško laguno je potnikom iz VIP salona omogočen dostop do zunanje plaube.

 

Za najbolj zahtevne potnike ima San Frangisk tudi VIP salon za največ 30 potnikov.

ŽELIM POTOVATI MED

DRŽAVA ODHODA
ZAČETNI DATUM
KONČNI DATUM
Slike notranjosti katamarana San Frangisk

S pomočjo panoramskih 360-stopinjskih slik notranjosti katamarana San Frangisk se lahko vsak potnik že pred prihodom na ladjo virtualno sprehodi po salonih in se prepriča o njenem udobju in dobi predstavo o velikosti ter pridobi osnovno orientacijo. Tako bo ladijski izlet bolj sproščen, gost pa točno ve kaj lahko pričakuje.

O katamaranu San Frangisk

Katamarana San Pawl ter San Frangisk sta dve izredno hitri ladji. Povezujeta Istro z Benetkami s hitrostjo do 38 vozlov (= cca 65km/h). Katamarana imata med obema trupoma zračno blazino, ki se med vožnjo po odprtem morju napihne ter izpodriva vodo.

Shema katamarana San Frangisk

Shema katamarana San Frangisk; spodnji salon, zgornji salon ter poveljniški most ladje. Kot je razvidno sedi večina potnikov na istem nivoju. Sprednji in zadnji del ločujeta samo bar ter prostor za garderobo. Okna so na stranicah.

Notranjost ladje - spodnji salon

Spodnji salon: Spodnji salon je opremljen z notranjim barom, duty-free-shop-om ter ločenimi moškimi ter ženskimi WC-ji. Sedežni red: 4 vrste po 4 sedeže. Na zadnji strani vsakega sedeža je majhna mizica.

Notranjost ladje - zgornji VIP salon

Zgornji salon je namenjen za tiste potnike, ki želijo več prostora in zasebnosti med potovanjem. Usnjeni sedeži, separeji in klubske mizice so osnovna oprema. Pijačo in prigrizke vam bo postregla prijazna stevardesa.